IJsselbiënnale – een zomer vol kunst langs de IJssel

 

Het Kunstenlab in Deventer is organisator van de IJsselbiënnale, een expositie die zal plaatsvinden van juni t/m september 2017 (www.ijsselbiennale.nl). De bedoeling is dat er deze zomer een 100 km lange stroom van kunst te beleven zal zijn. In de Hanzesteden en op markante plekken langs de IJssel is dan werk te zien van gerenommeerde kunstenaars.

 

 

De IJssel in Zicht

een expositie van Zutphense kunstenaars met bijzondere activiteiten

Ook Zutphen doet mee aan de IJsselbiënnale. Van 16 juni t/m 2 juli laten 19 Zutphense kunstenaars hun werk zien in de Witte Vleugel van het oude stadhuis van Zutphen. Kunstenaars uit alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd, waardoor het een zeer diverse tentoonstelling zal gaan worden.

 

In de tentoonstelling De IJssel in Zicht speelt de rivier de hoofdrol.

De rivier blijft gelijk, het landschap past zich aan. Een veranderend rivierenlandschap. Actueel is de invloed van de klimaatverandering op het landschap; daarnaast zijn ook de vele invloeden door de tijden heen zichtbaar. In Zutphen leven we met de rivier en dat laten we op verschillende manieren zien - en horen.

We laten zien wat de rivier voor ons betekent, wat ons verrast, ontroert, kritisch maakt, wat we zien en beleven. Een ode aan de rivier van Zutphen.

 

De deelnemende kunstenaars zijn

Alexandra Weinz, Annemarie Hakvoort, Annemiek Scharff, Carien Engelhard, Christien Greven, Dorine de Soet, Erika Visser, Hemmechien Knip, Hendrik J.M. Planting, Henk Gombert, Jan Baggen, just-just, Kitty Vreeken, Margreet Markus, Marianne Kraster, Miriam Verbeek, Nicolette Berendsen, Nelleke Wiersma, Teken/Michael Beer.

 

Locatie

De expositie is in de periode van 16 juni tot en met 2 juli geopend op vrijdag, zaterdag en zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.

 

De Witte Vleugel is een historische locatie met diverse ruimtes van verschillende grootte. In deze ruimtes is volop gelegenheid voor het creëren van een eigen sfeer, soms met verschillende kunstenaars bij elkaar, soms met een enkele installatie, waardoor een afwisselend geheel ontstaat.

 

Witte Vleugel van het oude stadhuis

Kerkhof 1a, 7201 DM Zutphen

last modified 2017 11 20   www.kalkowsky.nl